Ajanvaraus ja peruutus

Varaathan aikasi soittamalla 040 039 4669

Peruuttamattomasta ajanvarauksesta peritään 60% hieronnan hinnasta, peruutus tehtävä 24 tuntia ennen varattua aikaa.

Hermoratahieronta

Mitä hermoratahieronta on?

Hermoratahieronnassa hoidetaan keho kokonaisvaltaisesti päästä varpaisiin. Hieronnassa hoidetaan pitkittäiset ja poikittaiset hermoradat, sekä aivo- ja selkäydinhermot. Ääreishermoston kautta saadaan kuntoutettua myös keskushermosto. Hoidolla saadaan verenkierto, imunestekierto, aineenvaihdunta, ruoansulatus ja hormonitoiminta elpymään, jolloin keho puhdistuu kuona-aineista, sisäelimet vahvistuvat, ravintoaineet imeytyvät paremmin ja hormonitoiminta tasapainottuu. Tarkoituksena on herätellä kehon oma, luonnollinen puolustusmekanismi toimimaan ja sitä kautta sairauksien aiheuttamat oireet saadaan helpottumaan tai poistumaan kokonaan.

Kenelle hermoratahieronta sopii ja onko hieronnalle esteitä?

Hermoratahieronta sopii kaikenikäisille. Esteenä hieronnalle ovat raskaus sekä äskettäin tehty leikkaus. Leikkauksen jälkeen on pidettävä kahden kuukauden tauko hieronnasta. Raskaana ollessa hermoratahieronta sopii ainoastaan käynnistämistarkoitukseen, kun 40. raskausviikko tulee täyteen.

Mihin hermoratahieronta auttaa?

Hermoratahieronta ei ole koskaan vain tietyn osa-alueen hoitamista, vaan se on kokonaisvaltaista koko kehon hoitoa. Hermoratahieronnalla saadaan helpotusta ja apua mm. seuraaviin oireisiin: päänsärky, , niska- ja hartiaseudun vaivat, selkäkivut, väsymys, allergiat, migreeni, reuma, diabetes, ihottuma, epilepsia, vatsavaivat, paniikkihäiriö, unettomuus, hormonihäiriöt, sydän-, maksa- ja munuaisvaivat, lihasvaivat, ruoansulatus- ja imeytymishäiriöt, aineenvaihduntahäiriöt, rappeutumissairaudet, hengityselinten, sairaudet, gynekologiset ja eturauhasvaivat.

Onko hermoratahieronnasta hyötyä, vaikka minulla ei olisi sairauksia tai vaivoja?

Hermoratahieronta sopii hyvin rentoutumiseen sekä ennaltaehkäisevänä hoitona ylläpitämään kehon luonnollista tasapainoa.

Mitä hoidossa tehdään?

Yksi hermoratahierontakerta kestää 1,5 - 2 tuntia. Hoito tehdään peukaloilla ja sormenpäillä painellen ja pyörittäen sopivaa voimakkuutta käyttäen. Koko keho hoidetaan päästä alkaen aina varpaisiin saakka.

Mikä on paranemiskriisi?

Varsinkin kroonisissa sairauksissa hoito saattaa aiheuttaa aluksi muutoksen huonompaan suuntaan. Tällaisissa tapauksissa hoidettavan vointi muuttuu tilapäisesti huonommaksi, koska elimistöstä poistuu valtavia määriä kuona-aineita. Asiakkaalle voi tulla epämiellyttäviä tuntemuksia, kuten päänsärky, kuume, ihottuma, liman eritys, kivut jne. Oireet voivat olla hyvin yksilöllisiä. Ne ovat merkki siitä, että keho alkaa puhdistumaan. Hoitoa kannattaa siis jatkaa, koska oireet ovat aina ohimeneviä ja ne häviävät hoidon jatkuesssa. Kaikille edellä mainittuja oireita ei tule laisinkaan tai ne ovat hyvin lieviä. Hermotuksen kuntoutuminen voi nostaa esiin myös piilovaivoja. Ne ovat vaivoja ja hermotusvajeita, jotka eivät ole hälyttäneet. Myös vanhat vaivat voivat nousta hetkeksi pintaan. Kerro vaivoistasi aina hierontaan tullessasi, niin sinulle pystytään suunnittelemaan paras mahdollinen hoito. Yhdellä hoitokerralla voidaan ottaa huomioon monia eri vaivoja ja oireita.

Fascia hoidot

Fascia Lihaskalvo eli fascia ympäröi lihaksia ja muita pehmytkudoksia yhdistäen eri kehonosat toisiinsa, samalla se antaa keholle sen ryhdin ja muodon. Ihon alla on pinnallinen kalvo, joka liikkuu tiiviisti ihon mukana. Sen alla tulee syvä kalvo, jonka puolestaan kuuluu liikkua pinnallista kalvoa vasten. Fascioiden tiukentuessa ja niiden välisen liikkeen vähentyessä lihasten toiminta heikkenee, lihas kipeytyy ja nivelen toiminta rajoittuu. Fascia Lihaskalvo eli fascia ympäröi lihaksia ja muita pehmytkudoksia yhdistäen eri kehonosat toisiinsa, samalla se antaa keholle sen ryhdin ja muodon. Ihon alla on pinnallinen kalvo, joka liikkuu tiiviisti ihon mukana. Sen alla tulee syvä kalvo, jonka puolestaan kuuluu liikkua pinnallista kalvoa vasten. Fascioiden tiukentuessa ja niiden välisen liikkeen vähentyessä lihasten toiminta heikkenee, lihas kipeytyy ja nivelen toiminta rajoittuu.

Lihaskalvohierontaa raudoilla tehdään lihaksen lepotilan lisäksi, myös lihaksen ollessa venytyksessä sekä kuormituksessa. Raudoilla lihasten sekä kalvojen käsittely usein on vähemmän kivulias kuin käsin tehtävä lihaskalvohieronta, se on jopa miellyttävän tuntuista. Käsittelyn tavoitteena on kivun poistaminen, liikelaajuuksien ja liikemallien normalisointi, kiinnikkeiden irrottaminen sekä sidekudosvammojen paranemisen edistäminen.

Fascia käsittelyn tavoitteena on parantaa koko kehon liikkuvuutta ja saattaa keho symmetriseen asentoon hoitamalla lyhentyneitä tai jännittyneitä lihasketjuja. Kalvojen käsittelyllä on vaikutusta aina myös lihaksiin, mutta myös nestekiertoon ja on täten hyödyllistä turvotuksien hoidossa. Mitä hyötyä fascia käsittelystä on? parantaa liikkuvuutta poistaa lihasjännityksiä poistaa kipuja parantaa aineenvaihduntaa.

Purentalihasten hieronta

 Purentaelimistön toimintahäiriöt eli TMD

tarkoittaa leukanivelten, puremalihasten, hampaiston ja niihin läheisesti liittyvien kudosten sairaus- ja kiputiloja sekä toimintahäiriöitä.

TMD on hammassärkyjen jälkeen yleisin pään ja kasvojen alueen kiputila. Päänsäryn ja TMD:n oireiden välillä on osoitettu olevan selvä yhteys.

TMD oireilee esimerkiksi kasvojen, niskan ja pään alueen kiputiloina, ohimot voivat tuntua aroilta ja kasvoissa voi tuntua puutuneisuutta, pistelyä tai kirvelyä.

Myös korvien lukkiintuminen tai tinnitus sekä puhevaikeudet, yskä, äänen käheys tai palan tunne kurkussa voivat olla oireita purentaelimistön toimintahäiriöstä.

Purentalihasten hoitoon keskittyvällä hieronta-ajalla hoidetaan purentalihaksia ja purentaan läheisesti liittyviä lihaksia käyttämällä faskia- ja syvähierontatekniikoita.

Hoito perustuu aina kunkin omaan tilanteeseen ja tarpeisiin.

Käytännössä hieronnassa käsitellään purentalihakset sekä ulkoisesti kasvojen päältä että suun sisäpuolelta. Lisäksi käsitellään niska-hartiaseutu, kallonpohja, suunpohja, pää ja kasvojen alue sekä tarvittaessa leukanivel.

Hoito aloitetaan hieromalla kasvojen ja pään lihaksia. Purentalihasten hieronta tehdään aina pehmeästi ja pienin liikkein. Suun sisältä lihakset käsitellään hanskat kädessä.

Pahimmat kireydet löytyvät puremalihaksista usein juuri suusta. Hieronnan aikana lihakset pehmenevät ja aineenvaihdunta lihaksissa vilkastuu.

Usein purentalihasten jännitystilan helpottaminen vaatii enemmän kuin yhden käynnin. Usein 2-4 käyntiä alkuvaiheessa riittää, myöhemmin hoitoa voi ylläpitää harvemmin.

Klassinen hieronta

Klassinen hieronta on hoitomuoto, joka rentouttaa kireitä ja kipeitä lihaksia sekä lisää lihasten aineenvaihduntaa ennaltaehkäisten uusien kireystilojen syntymistä. Hieronnassa käytettävät tekniikat (sively, puristelu, hankaus, tärinä ja lihaksia vennyttävät otteet) ovat tehokkaita ja rentouttavia. Hoito suunnitellaan yksilöllisesti painottaen hierontaa kehon ongelmakohtiin. Hieronnassa suositellaan käsiteltäväksi kokonaisuutta parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi. Klassinen hieronta poistaa kipua, vilkastuttaa verenkiertoa, rentouttaa lihaksia, nopeuttaa imunesteen eli lymfan kulkua, poistaa kuona­-aineita ja vähentää turvotusta. Hieronta rauhoittaa myös keskushermostoa. Hoito sopiikin kaikille ja kaikenikäisille.

Dry needling, kuivaneulotus

Dry needling eli kuivaneulotus on länsimainen hoitomuoto, joka tehdään akupunktioneuloilla. Hoito ei kuitenkaan ole akupunktiohoitoa. Suomessa kyseinen hoitomuoto on melko uusi, vaikka maailmalla sitä on tehty jo vuosikymmeniä. Siitä onkin tullut hyväksytty ja toimiva kivunhoitomuoto maailmanlaajuisesti.

Dry needling hoidossa neuloilla käsitellään suoraan trigger-pisteitä, jotka ovat lääketieteessä tunnettuja ja yleisiä myofaskiaalisten (lihas-sidekudosperäisten) kipujen aiheuttajia. Trigger-pisteet ovat herkistyneitä lihaksen osia, joissa osa lihassyistä ovat jatkuvassa lihassupistuksessa. Pisteet tuntuvat kireinä ja arkoina lihasjuosteina tai pisteinä lihaksessa. Niihin saattaa liittyä lihasheijasteita, jotka ovat kauempana varsinaisesta aiheuttajasta. Pisteiden käsittely parantaa kudoksen hapetusta, vähentää tulehdusta, parantaa verenkiertoa ja vähentää paikallista lihasjännitystä. Dry needling hoidolla vaikutetaan tarkasti kipualueeseen, vaikka se olisi syvälläkin lihaksessa. Lähes kaikilla (n. 85%:lla) pitkäaikaista kipua sairastavilla on myös myofaskiaalinen kipuoireisto.

Dry needling hoito sai alkunsa kliinisissä tutkimuksista joissa hoidettiin trigger-pisteitä injektioilla. Ajan myötä havaittiin, että varsinainen vaikutus ei johtunut injektoitavasta aineesta vaan tarkasta neulan pistoksesta pisteeseen. Hoito saikin nimensä siitä, että neulalla ei injektoida mitään kehon sisään.

Akupunktioneulat ovat hyvin ohuita ja ne ovat paksuudeltaan pääsääntöisesti 0,15mm - 0,35mm ja pituudeltaan 25mm - 75mm välillä. Tyypillinen ompeluneula on n. kolme kertaa paksumpi (1mm). Neulat ovat aina steriilejä, yksittäin pakattuna suojakaasuun.

Dry needlingin käyttökohteet on moninaiset. Etenkin kivun hoitoon se on loistava väline ja sen hyödyistä löytyykin useita laadukkaita tutkimuksia. Se soveltuu mm.hartia- ja niskasärkyihin, olkapää- ja kyynärpääkipuihin, alaselkävaivoihin sekä jalan kiputiloihin. Sen on todettu toimivaksi erityisesti hartiavaivoihin, migreeniin, fibromyalgiaan ja se on erityisen toimiva urheilijoilla.

Käsittely yhdelle alueelle on suhteellisen nopea. Piste etsitään palpoiden eli käsin tunnustellen ja siihen pistetään neula. Neulalla käsitellän trigger-pistettä ja siihen osuessa voidaan saada aikaiseksi lyhyt lihassyyn supistuminen eli paikallinen lihasnykäys. Kyseinen tuntemus kuvaillaan usein "hyväksi kivuksi" ja lihakseen tulee vapautunut tunne. Neulan pistosta ihon läpi ei välttämättä edes tunne. Yksittäisen hoidon aikana voidaan käsitellä useampia pisteitä ja sen yhteyteen kannattaa liittää aina hierontaa.

Ennen hoidon aloittamista potilaalta tarkastetaan aina sen soveltuvuus ja vasta-aiheet. Vasta-aiheita ovat neulakammo, alle 15 vuoden ikä (ei välttämättä kykenevä tuntemuksien ilmaisuun), akuutti vamma, infektio tai bakteeritulehdus (imunestekierrollinen turvotus). Alle 18 vuotiaat täysi-ikäisen huoltajan suostumuksella. Tietyt sairaudet (mm. diabetes ja epilepsia) vaativat erityistä huomiota ja saattavat estää myös hoidon käytön.

Hoidossa kiinnitetään aina erityistä huomiota ihmisen anatomisiin rakenteisiin, joiden avulla hoitoa voidaan tehdä turvallisesti.